HALA MAGAZYNOWA, KALISZ

+
Inwestor: Inwestor prywatny
Projekt: 09.2010-02.2011
Zakres opracowania: projekt budowlany, projekt wykonawczy, pozwolenie na budowę, nadzory autorskie
Powierzchnia zabudowy: 660 m2
Powierzchnia użytkowa: 780 m2
Funkcja: Hala logistyczno-biurowa
Lokalizacja: Kalisz
Realizacja: 2012r

Hala logistyczno biurowa, zaprojektowana została jako główny magazyn oraz siedziba Inwstora. Zamierzeniem było zrealizowanie budynku, który z powodzeniem spełni obie role. Połączenie hali magazynowej z siedzibą firmy, skłoniło projektantów do zaprojektowania hali w niestandardowy sposób. Nietypowe rozwiązanie elewacji, polegające na połączeniu dwóch materiałów- płyt warstwowych z cegłą klinkierową, wyróżnia budynek z pośród wielu podobnych budynków tego typu. Charakterystyczna dla budownictwa przemysłowego okładzina płytą warstwową, sytuuje budynek wśród obiektów przemysłowych, zastosowanie cegły klinkierowej burzy obraz budynku jako typowo przemysłowego. Formalny podział elewacji znajduje odzwierciedlenie w ideologii firmy, która stawia na solidność w kontaktach z kontrahentami, czego odzwierciedleniem ma być solidna klinkierowa elewacja. Podział elewacji ma dodatkowy wymiar złamania ciężkich proporcji prostej przemysłowej hali.

HALA MAGAZYNOWA, KALISZ
HALA MAGAZYNOWA, KALISZ
HALA MAGAZYNOWA, KALISZ
HALA MAGAZYNOWA, KALISZ
HALA MAGAZYNOWA, KALISZ
HALA MAGAZYNOWA, KALISZ
HALA MAGAZYNOWA, KALISZ
Do góry